Biotekmesterskaberne

Gymnasie- og HF-elever fra hele Danmark dyster i bioteknologiske løsninger i Kalundborg.

Baggrund

Der er en kendt mangel på STEM-kompetencer (Science, Technology, Engineering, Mathematics) på landsplan. En udfordring, der yderligere forstærkes for virksomheder uden for de store uddannelsesbyer, og hvor tiltrækning af højtspecialiseret arbejdskraft er afgørende.


Tiltrækning og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft er en udfordring for Biotekbyen Kalundborgs voksende industri, hvor der blot i 2022 blev skabt mere end 1200 nye jobs i kommunen.

Formål og Fremgangsmåde

Formålet med Biotekmesterskaberne er dels at sætte fokus på naturvidenskab, teknologi, biotek- og procesindustri, og hvordan disse områder bidrager til fremtidens bæredygtige løsninger. Dels at inspirere unge til at vælge en uddannelses- og karrievej inden for STEM og gøre dem opmærksomme på de mange spændende muligheder i Biotekbyen Kalundborg.

Eleverne skal arbejde med én af fire cases inden for emnerne fermentering, enzymaktivitet, spildevandsrensning og kemisk syntese. De fire cases repræsenterer hver især elementer, der har afgørende betydning for produktionsprocesserne i blandt andet Novo Nordisk, Novonesis, Kalundborg Forsyning og Lundbeck.

Læs mere om Biotekmesterskaberne, mød de seneste vindere og se billeder fra det seneste Biotekmesterskab her

Finansieret af

Biotekbyen Kalundborg

Projektperiode

Årlig case competition - afholdt siden 2019

Projektpartnere

-Professionshøjskolen Absalon
-Biotekbyen Kalundborg
-Knowledge Hub Zealand

Kontakt

Camilla Mollerup Top, Knowledge Hub Zealand
Email: cmto@kalundborg.dk

Martina Koch, Projektleder for Biotekmesterskaberne
Email: mmko@pha.dk