Virksomheder, videninstitutioner og eksperter går sammen om at skabe cirkulær omstilling på tværs af brancher og geografi
Closing Loops er et tæt fællesskab for små og mellemstore danske virksomheder, som sammen med dygtige eksperter finder konkrete cirkulære løsninger i værdikæderne.
Projektet er meget konkret. På tre år skal vi reducere 235.000 ton CO2e og 42.000 tons affald!
Det skal vi hjælpes ad med. For en virksomhed kan ikke omstille sig alene. Værdikæder går på tværs af brancher, og studier viser, at samarbejde fremmer en cirkulær implementering og øger konkurrenceevnen.
Udover fællesskabet giver Closing Loops et markant og vigtigt løft til de deltagende virksomheder. De arbejder med at minimere ressourceforbrug og affaldsmængder, og får desuden implementeret løsninger, som giver nye udviklings- og forretningsmuligheder.
Vores ambition er at være en vigtig bidragsyder til, at Danmark opnår en bedre cirkulær omstilling og opnår de opstillede klimamål for 2030.
Sidst, men ikke mindst: Vi passer på naturens ressourcer og har fokus på, hvad vi kan give tilbage. Samtidig med, at vi skaber forretning for os selv og hinanden.
Der ydes sparring til virksomhederne til at fremme genbrug, reparation, genfremstilling, genanvendelse af materialer og længere produktlevetider, succesfulde cirkulære værdikæder og øgede bæredygtighedsrapporteringskrav. Deltagerne vil modtage hjælp til at udvikle et værdikædesamarbejde.
Closing Loops består af 27 virksomhedsforankrede værdikædesamarbejder – og nu er der åbnet op for flere. På tværs af brancher, virksomheder og geografi kan jeres værdikæde søge op til 3.000.000 kr. til at arbejde med cirkulær økonomi.
Sammen med eksperter arbejder I med at udvikle nye innovative løsninger der kan reducere jeres ressourceforbrug og affaldsmængder. Fx via genanvendelse og upcycling af ressourcer, så I opnår betydelige CO2-besparelser.
Closing Loops har indtil nu mobiliseret 129 virksomheder og organisationer, primært inden for byggeri & anlæg, miljøteknologi, tekstil, design og møbler, fødevare & bioøkonomi, organiseret under 27 værdikædesamarbejder, der vil give massive reduktioner og bedre anvendelse af ressourcer – og reducerede CO2-udledninger.
Partnerne vil identificere og rekruttere yderlige ca. 30 virksomheder til at indgå i en åben pulje under projektet, som modnes til at søge om projektdeltagelse og finansiering.
August 2023 - August 2026
Kristine Bonde Friis
Senior Projektleder, Knowledge Hub Zealand
Email: krfb@kalundborg.dk
Telefon: +45 21 77 20 64