Campus Kalundborg

Campus Kalundborg tager det næste skridt for at blive et førende knudepunkt for uddannelse, forskning og innovation inden for biobaseret produktion og biosolutions

Baggrund og formål

Der er bevilget 320 millioner kroner til udvikling af en ny campus, som skal danne rammen om et tæt samarbejde mellem adskillige uddannelsesinstitutioner og samtidig give de studerende erfaring fra den virkelige verden gennem et tæt samspil med erhvervslivet.

Med initiativet går industri- og uddannelsespartnere sammen om at gøre Biotekbyen Kalundborg til et internationalt førende knudepunkt for uddannelse, forskning og innovation inden for biobaseret produktion og biosolutions.

Et centralt element i initiativet er etableringen af en ny campusbygning på 11.000-12.000 m² (foreløbigt skøn), der vil omfatte et pilotanlæg, laboratorier og makerspaces – faciliteter, der understøtter banebrydende undervisning, forskning og udvikling.

De nye udvidede fysiske rammer vil bidrage til et unikt uddannelsesmiljø, hvor studerende fra en bred vifte af professions-, erhvervs- og akademiske uddannelser kan samarbejde på tværs af fagområder og samtidig få erfaring fra den virkelige verden gennem tæt interaktion med fagfolk fra industrien.

Det overordnede succeskriterium for campus er at øge antallet af studerende på Campus Kalundborg fra ca. 500 i dag til 1.500 i 2030.


Stærk partnergruppe

Det nye initiativ er udviklet i et samarbejde mellem en lang række partnere, herunder centrale organisationer med aktiviteter i Kalundborg. Den brede partnerkreds sikrer en mangfoldig og samarbejdsorienteret tilgang til udviklingen og implementeringen af det nye initiativ.

AP Ejendomme, et datterselskab under AP Pension, vil bygge og eje den nye campusbygning, som vil blive brugt af uddannelsespartnerne til uddannelses- og forskningsformål. Derudover er der givet tilsagn om mere end 320 millioner kroner til Campus Kalundborg-projektet.

Novo Nordisk Fonden bevilger op til 202 millioner kroner til udvikling af et unikt undervisnings- og uddannelsesmiljø i perioden 2025-2031. Det omfatter etablering af nye laboratorier og makerspaces, forbedring af rekrutterings- og undervisningsaktiviteter og styrkelse af samarbejdet med lokale industriaktører om uddannelse og efteruddannelse.

Novo Nordisk A/S bevilger 120 mio. kr. til finansiering af huslejen i en syvårig periode, der starter, når den nye campusbygning er færdigbygget.

En stærk tradition for samarbejde

Det nye initiativ bygger på Kalundborg-modellen, der dækker over en samarbejdskultur baseret på gensidig tillid og stærke partnerskaber mellem offentlige og private partnere, og som har været hjørnestenen i Kalundborgs vækst og udvikling gennem de seneste 50 år.

"Det nye initiativ tager vores succesfulde partnerskabsmodel op på et endnu højere niveau. Når de individuelle styrker og kompetencer hos hver af disse visionære partnere bringes i spil, kombineret med erfaringerne med at drive uddannelser i Kalundborg og det meget stærke samarbejde mellem erhvervslivet og de studerende i Kalundborg, forudser jeg, at vi vil skabe et levende campusmiljø, der ikke kun fremmer innovation og læring, men også styrker energien i Kalundborgs byliv, uddannelseslandskab, erhvervsliv og civilsamfund. Tilsammen vil disse elementer skabe et samfund, hvor viden, muligheder og livskvalitet går hånd i hånd."

- Martin Damm, borgmester i Kalundborg Kommune

Kontakt

Knowledge Hub Zealand

Biotekparken 1

4400 Kalundborg

info@knowledgehubzealand.dk

Ofte besøgte sider

Projekter

Partnerskaber

Om os