Kandidatstuderende i kø for at komme til Kalundborg

Pressefoto fra Helix Lab Kalundborg, hvor første del af Biotech Case Competition blev afholdt.

Del dette indlæg

Sammen med Danmarks Tekniske Universitet (DTU), og Roskilde Universitet (RUC) har vi i Knowledge Hub Zealand for første gang organiseret Biotech Case Competition: En case-konkurrence målrettet kandidatstuderende med interesse i bioteknologi fra danske universiteter.

50 studerende fra DTU, RUC og Syddansk Universitet gæstede fra 10.-12. marts Kalundborg for at løse bioteknologiudfordringer i samarbejde med Novo Nordisk og Kalundborg Symbiose – og mange stod på venteliste.

Rift om pladserne

De 50 studerende skulle i grupper arbejde med en bioteknologiudfordring, hvortil de skal præsentere en løsning til finalearrangementet på DTU i Lyngby den 17. marts.

De studerende har haft valget mellem to cases fra virksomheder i den Nordvestsjællandske industri: Én om fermentering i samarbejde med verdens største insulinfabrik Novo Nordisk eller en om ressourceudnyttelse i samarbejde med Unibio og Boehringer Ingelheim som en del af verdens førende industrielle symbiose Kalundborg Symbiose.

I weekenden blev de studerende indlogeret på Danhostel Kalundborg, men de brugte dagtimerne i det lokale forsknings- og uddannelsescenter Helix Lab, hvor de i samarbejde med deres allokerede gruppe skulle udarbejde en case-løsning.

Vi har glædet os meget til at byde de studerende velkommen, så de kan mærke nærheden til Kalundborgs industri, så de kan fornemme den særlige stemning, der er så unik for byen, og ikke mindst så de ved selvsyn kan opleve de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder, som Biotekbyen tilbyder, fortæller

Alt det ved vi jo; os, der bor og arbejder her, men vi var spændte på, om studerende fra hele Sjælland ville afsætte næsten to hele weekender til konkurrencen. Den bekymring kunne vi have sparet, for på under en uge var alle pladser optagede, og der står mange på venteliste.”

DTU’s koncerndirektør supplerer:

Vi er rigtig glade for at se den store interesse fra de studerende. DTU har allerede et stærkt samarbejde med virksomhederne og vidensmiljøet i Kalundborg, og fra september i år udbyder DTU en erhvervskandidatuddannelse i Biomanufacturing med tilknytning til industrien i netop Kalundborg.

Camilla Mollerup Top, Projektleder, Knowledge Hub Zealand

Biotekbyen i vækst

Biotekbyen Kalundborg er lige nu på en historisk vækstrejse med udvidelse af eksisterende produktionsanlæg, og mange nye virksomheder kommer til.

Biotech Case Competition organiseres som et led i erhvervsfyrtårnsindsatsen Biosolutions Zealand, hvor Knowledge Hub Zealand sammen med en lang række partnere arbejder for at gøre Sjælland til et globalt fyrtårn for biologiske løsninger. 

Case-konkurrencen er et af mange tiltag, som skal bidrage til at sætte fokus på de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder, som Nordvestsjælland og særligt Kalundborg tilbyder med henblik på tiltrækning af den kvalificerede arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger.

Biotech Case Competition blev afholdt med økonomisk støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU.

Luftfoto af Helix Lab og Campus Kalundborg ved siden af Biotekbyens industri.

Mere Nyt fra Knowledge Hub Zealand